Friday, July 8, 2011

Premium Beautiful and pregnancy

Alhamdulillah, syukur dipanjatkan kepadaNya yang telah memberikan rezeki dan kegembiraan kepada family kami. My sister is PREGNANT! Yes, after 4 years of waiting, 3 months of wearing Premium Beautiful, endless effort from both husband and wife and NOW, baby is on the way!
*pic credit from Ilyana and Ilshah
Mungkin ramai tak percaya, tapi PERCAYA LAA. Memang Allah yang tentukan rezeki kita, tapi Allah juga suruh kita berusaha kan? Kalau hanya tunggu rezeki, memang takkan datang sebab rezeki tak datang bergolek sayang oi!

Daripada berhabis berbelas-belas riban untuk cuba pelbagai treatment (confirm consume drugs), tak salah pun cuba sarung PB nih. Lelaki pun boleh pakai tau sbb bukan perempuan sahaja yang problem bila bab mengandung yer.


Apa yang PB akan buat kat badan kita?

Kalau ada yang pernah jumpa doktor tentang pregnancy, doktor akan kata, "you have imbalance hormones, awak nih ada problem kat peranakan or maybe peranakan tak kuat and so on". So, doktor kasi laa ubat hormon or maybe suggest utk fertility treatment. Kalau yang ada jumpa mak bidan, confirm dia soh urut or kasi sengkak itu peranakan supaya kedudukan tak jatuh. Tapi berapa kali nak sengkak untuk betulkan kedudukan rahim? Takkan laa hari-hari nak jumpa mak bidan kan. Mak bidan pun ada time rehat gak.

Kalau sarung PB, kesan dia lebih ketara, kerana umum diketahui kebaikan Far-Infrared Ray @ FIR yang mampu menstabilkan hormon estrogen dan progestron dalam badan, menyingkirkan toksin, mengelakkan bakteria yang tidak baik, menghapuskan kulat dan fungus, dan sebagainya. Bentuk PB yang mengikut badan juga boleh membetulkan kedudukan rahim, mengelakkan kanser rahim dan menjaga bentuk badan si pemakai. Pemakaian secara berterusan dan konsisten selama minimum 8 jam sehari setiap hari, insyaAllah hasil yang anda idam-idamkan akan menjadi nyata.

Kami dah terima banyak positif feedback dari customer and PB juga ada lifetime warranty so you don't have to worry if you set is defect, we can send them for repair on behalf of you. Free of charge.

And more, set yang telah anda miliki boleh juga dipakai semasa anda sedang berpantang untuk mengembalikan bentuk badan yang lebih langsing dan anggun.

Untuk pertanyaan lanjut, trial or konsultasi, sila hubungi saya di 0167175464 (call or SMS) / 0164125464 (SMS only) / teenangel1004@gmail.com.

Promosi rebat sebanyak RM150 disamping hadiah misteri untuk anda bila membeli full set dengan saya.

Friday, July 1, 2011

Positive mind brings positive outcome!

Pernah dengar statement nih? Biasanya dekat kem motivasi, seminar, biztalk selalu speaker tuh tekankan statement nih. Kita pun selalu terangguk-angguk bila dengar speaker buat presentation. Sebab yang dia cakap tuh tentang perkara positif. Ilmu yang boleh memberi manfaat dan mendatangkan hasil bila dilakukan dengan betul. Kalau laa speaker tuh cakap perkara negatif, apa yang kita dapat? Nothing, zero dan tak menguntungkan. And confirm orang tak nak dengar cakap speaker ni lagi kan? Buang masa,tenaga dan duit jer.


 Begitu juga bila kita nak start bisnes. Kita mesti kena kaji latar belakang bisnes yang kita nak ceburi tuh: company profile, produk, keuntungan yang dijana, kejayaan syarikat, benefits, mematuhi syariah dan sebagainya. Jangan hanya tengok orang buat bisnes, kita pun buat tanpa usul periksa. Bila dah join, barulah nak kata itu tak betul, ini tak betul, sedangkan diri sendiri yang TAK BETUL! Tak betul macam mana? Fikir negatif, baca benda negatif, dengar cakap orang yang negatif, usaha suam-suam kuku, strategi pun tak rujuk leader and memang CONFIRM laa ZERO. Nak bisnes apa-apa pun kita kena usaha. Bukan buat separuh jalan, tapi buat sehabis baik! Baru laa ganjaran berlipat ganda. Nih tak, baru buat sikit dah mula nak menghentam orang lain. Tak baik punya.


 
Saya suka lihat kecekalan CDM Hanis Haizi. Walaupun dia mempunyai rangkaian yang luas tapi dia tak pernah goyang kaki. Sentiasa mencari ruang bisnes dan membantu rakan kongsi. Dalam usia yang masih muda, dia sudah mampu membina empayarnya. Dia sumber inpirasi kebanyakan wanita di luar sana. Segala ilmu yang dia ada, akan dicurahkan kepada rakan kongsi. Bukan susah pun nak buat bisnes nih, yang penting usaha kita kena lebih dari biasa. Bulat hati dengan pemimpin, tiru apa yang dia buat, CONFIRM JADI! And yang penting, be POSITIVE! Cukup time, tinggal cucuk jer duit yang berkepuk tuh kat ATM. And more, melancong FREE jer, 5-star lagi. BEST!!!


So, saya pun nak jadi macam CDM Hanis Haizi; berjaya, berjaya, dan berjaya! Confirm BOLEH! Mesti BOLEH!


Nak cipta kejayaan dengan saya? Calling2 laa saya.

Peace y'all..

Tuesday, June 28, 2011

I'm into the GALAXY...

Dulu seingatnya masa ada V dan Aizam, kitorg declare group kitorg as BB clan or BlackBerry clan, sbb senang nak mengumpat sesaper thru BBM (free lagik!).

Now, biler diorg dah resign, kitorg buat clan lain plak; Android clan. Sebabnya aku dah terjebak ikut si Ezan beli Samsung Galaxy Tab P1000 nih. Tak bleh tahan arr dengor dia gelak sesorg main Angry Birds!



Memang dah lama nak beli, tapi confuse nak beli GT or iPad or PB (PlayBook yer bkn Premium Beautiful, hehehe). Sampai laa dah kuar iPad2 pon aku tak sambar mana2 lagi.

Lagipun bila tgk leader2 aku spt CDM Hanis Haizi or DDM Nur Faziha masing2 surf iPad diorg lagi laa membara2 nak miliki one of this tablet. Salah satu sebab yang sgt ketara ialah benda alah nih ringan dan berfungsi spt normal laptop/netbook/notebook + handset (yg ada fungsi call laa kan). Memang kalo nak sponsor prospect boleh jer buat presentation dari tablet nih. Nak surf tenet pun mudah.

So, ahad lepas pon aku angkut anak2 aku pi hunting gadget nih. Mula2 pi Jusco Permas, byk kedai takde stok. Aik?! Ramai noo ke yg minat galaxy tab nih? Kena order laa bagai, next week dapat barang. Sori, cancel laa jawab nya.

Next, aku pi plak dekat Danga City Mall. First kedai aku masuk, Samsung Store laa. Tinggal 2 jer stok, tuh pon 16GB nya. Aku ingat nak sambar yg 32GB. Lps tuh kitorg pi survey kedai2 lain. Ada yg murah RM50 tp dapat set jer, freebies lain tarak. Overall sumer jual yang 16GB jer. Pastuh gatal2 plak masuk Apple store. Mana tau ada iPad2 leh aku sambar terus, tapi malangnya takde stok smpi raya. Hampeh! Last2, aku patah balik kat Samsung Store tuh dan tanyalaa apa yang aku nak tau; harga, warranty, freebies, accessories, etc. Dengan harga RM17++ aku dapat full set Galaxy tab, microSD 16GB, casing, gigi biru, screen protector dan keyboard cradle for GT (mudah sket nak taip masa nak update blog). Haha, puas hati den! Paling penting muat masuk Coach bag Hong Kong mali! Hahahaha....



So, kiranya yang wishlist raya aku satu dah tercapai eventhough aku bkn beli iPad2. Pas nih leh slash satu wish. Hehehe...

Senang nak capai target bila kita rajin buat biz nih. So, sesaper yang nak merasa pendapatan dan percutian hebat macam yang saya alami sekarang, sila contact saya sekarang di;

016-7175464 / 016-4125464

Little by little, insyaAllah....

Thursday, June 23, 2011

Wishlist Raya 2011

Sempena nak menyambut Ramadhan bulan hadapan, I dah siap wishlist raya. Almaklum laa kan, raya nih cuma sekali jer setahun. Nak molek dan cantik sket apa salah nyer. Kan?

Ok, here goes my wishlist:

1. Langsir baru (after 4 years hanging the same langsir)

2. Sofa baru (also dah 4 tahun, huhu!)

3. Rak TV baru (recycle from my abah's house)

4. Carpet (pun recycle gak)

5. Cat rumah (dari start pindah, tuh jelaa color yang maintain)

6. Baju kebaya (azam nak sarung kebaya tahun nih!)

7. iPad2 (err, boleh jer kan masuk wishlist nih?!)

8. i-So Melody Shake to Shape / i-So Power (nak ganti beskal tayar satu yang dah tanggal skru2 nyer dek kerja Aisy)

9. necklace, bracelet dan anklet untuk I dan my dotter (saja nak tambah koleksi)

Last but not least,

10. Katil baru (King size siap ader canopy tuh coz yang sedia ada dah season sgt, huhu)

But all these perlukan duit, koman2 pon nak RM20k. Mesti ada orang cakap, "Amboi, meriah raya tahun nih kan. Cukup ke duit nak beli semua?".  I tak kata I nak semua dalam one shot, but kalo I dapat achieve separuh pun dah OK kan? Dengan PB nih, nak kumpul RM20k tuh senang sangat. Betul ke senang??? Betul laa, dengan effort dan kesungguhan, confirm you boleh dapat punyer! First income dapat RM3000, muai laa raya kali nih. Tak nak ker?

Sebab 9/10 keuntungan adalah dari PERNIAGAAN. And I buat nih thru Internet jer. Cos it is global and I can reached potential customers from around the world. You can refer to this article taken from Irfan Khairi blog --> 9/10 rezeki dan perniagaan Internet

Kalau kita nak BERJAYA, kita ikut dan amik ilmu dari ORANG-ORANG yang BERJAYA. Sebab memang terbukti diorang dah dapat, cos diorang pun buat sama2 dengan biz partner. Takde istilah GOYANG KAKI, DUIT DATANG BERGOLEK2 , OK? In this biz, we do it with a team. Dengan ada nyer leader yang prihatin dan membantu, insyaAllah apa yang kita usahakan dan impikan akan tercapai.

Lagipun thru this biz, banyak benefit or I can say as "FOC" yang kita boleh capai; car fund, vacation 3* a year, watch, handbag, pen and even a millionaire! Boleh sangat2 nak dapat sebab bila you ada D.U.I.T, insyaAllah biz you akan berjalan lancar.

I have made my choice, and I'm glad with what I choose. I clearly foresee what will I become in the next 2 years with this biz. With the support and "izin" from my beloved husband, I know my effort and sacrifice will not fail me.


My aims in this biz

If you want to be part of my team, feel free to contact me ---> 0167175464

I have been to Hong Kong, and now I am targeting to visit Belgium/Holland or Umrah 2011 (both trips are Free Of Charge, ok). InsyaAllah.

p/s: I hanya buat perniagaan yang halal. I jual, I dapat. You jual, you dapat. This is a win-win biz.


 

Wednesday, June 22, 2011

Hong Kong : sneakpeek! (part 1)

Alhamdulillah, sudah 3 hari meninggalkan bumi Hong Kong dan bukan perasaan sedih tetapi berkobar2 untuk melebarkan sayap biz nih ke seluruh Malaysia. Mana tak seronok kan? Semua ditaja; transport, accomodation, makan, dan tiket Disneyland pun dapat. FREE lagi!

Untuk entri kali nih tak nak cerita banyak, just enjoy the pics!

























* taken from my BB, the quality is low. But more pics will be uploaded soon.

Wednesday, June 8, 2011

Another BEAUTIFUL transformation: Norhidayah Haron

Assalamualaikum,

This beautiful lady is one of my colleague in SDE. She's working with Documentation Team for various project and I can say that she's an Iron Lady (coz Doc Team need to be carried a lot of paper and those thick procedures for project purposes).

On the 11th March 2011, she emailed me and show her interest on Premium Beautiful (PB). We done some fitting in our surau and also let her feel the PB herself. And yes, she liked it so much and we had a deal.

This was her during the fitting session:

Most popular question, "Dayah, you pregnant lagi ke?"

Now, after 2 months consistently wearing PB;

Wallaaa... no bulging tummy, beautiful curve, and no more pregnant-looking lady. She's gorgeous!


So ladies, what are you waiting for? Call me, get your set now and just be BEAUTIFUL coz you are worth it!

Monday, May 30, 2011

Bersyukur...

Fuhh!! Penat betul badan hari nih sebab drive dari BSA - Mersing - Sri Gading - BSA. Walaupun cuma demo pada seorang customer tapi itulah rezeki kita. Bersyukur dengan yang sedikit, beramal dengan yang banyak. Pahalanya berlipat ganda. InsyaAllah.

Saya teringat kisah seorang hamba Allah yang tidak pernah bersyukur dengan rezeki yang dia dapat tak kira sama ada sedikit atau pun banyak. Merungut setiap masa. Bila susah, pandai cari saudara mara untuk berhutang (walaupun hutang yang dulu tidak berbayar lagi). Bila senang, mula bongkak dan berfikir akan ada saudara yang nak meminjam daripadanya. Sepatutnya bila sudah ada duit, hutang yang ada dilangsaikan. Bila kita berhutang, wajib untuk melunaskannya semula. Jika kita mati, si anak pula dibebani dengan hutang2 ibu bapanya. Wajar kah? Sepatutnya bila kita mati, kita tidak menyusahkan mereka, malah mereka boleh mewarisi harta yang ditinggalkan sebaik-baiknya. Kita juga berharap dengan harta itu mereka boleh beramal jariah. Tapi cukupkah harta yang kita kumpul untuk mereka meneruskan kehidupan sehingga mereka mampu mencari rezeki sendiri?

Zaman sekarang banyak perlukan duit. Walaupun duit bukan segala-galanya, tapi semua benda perlukan duit. Nak membuang air pun kena bayar 20 sen. Kalau tak bayar kang, kita terpaksa laa menahan dan kemungkinan juga kerana sayangkan 20 sen itu kita kena plak penyakit lain ie: batu karang. Bila sudah ada anak-anak, yang kita buat hanyalah untuk kebajikan mereka; makan minum, pakaian, pendidikan, perlindungan, simpanan. Kalau semua ini tak diambil kira, ibu bapa jenis apa kita ini?

Pernah tak kita terpikir adakah gaji kita sekarang mampu menampung kehidupan kita sekurang-kurangnya 5 tahun akan datang? Dalam masa 5 tahun itu kita mungkin terpikir untuk menukar kereta yang lebih besar dan selesa untuk melancong, balik kampung dan sebagainya. Kalau yang belum membeli rumah, mungkin dalam masa ini juga bertemu rumah impian dan membeli aset tersebut. Maka pembelian aset-aset ini memerlukan duit tambahan dan mungkin juga kita akan menggunakan simpanan yang ada. Bila simpanan telah digunakan, kita terpaksa menabung semula. 

Alangkah bagus jika simpanan kita dibahagi dua; untuk perbelanjaan masa depan dan kecemasan. Jika diharap pada gaji, mungkin yang mampu kita simpan cuma untuk perbelanjaan masa depan. Bila ada kecemasan, mula menggelabah tak tentu hala. Kalau ada insurans, selamat. Jika tidak, duit simpanan akan digunakan. Selepas kita terpaksa menabung semula. Mungkin ketika ini sampai terjadi ikat perut supaya dapat mengumpulkan seperti simpanan dulu dalam masa yang singkat. Bukankah lebih mudah jika buat kerja sambilan untuk meringankan beban kewangan kita?

Tapi ramai orang sangat skeptikal tentang isu ini. Banyak sahaja peluang pekerjaan secara sambilan yang boleh menampung kewangan tambahan untuk kita dan mungkin juga ia mampu mengubah hidup kita 360°. Rezeki Allah datang dari segala macam, cuma terpulang pada individu untuk melakukannya. Jika kita berusaha lebih dan berdoa untuk mendapatkannya, insyaAllah dimakbulkan. Ilmu untuk mendapatkan rezeki/ganjaran itu kita boleh perolehi daripada orang yang telah lebih dahulu melakukannya dan berjaya. Jangan dengar cakap orang gagal kerana kita akan tersungkur sebelum melangkah. Jadi, yang mana satu pilihan kamu; nak BERJAYA atau GAGAL?

Tepuk dada, tanya minda. Saya sudah menikmati kemanisan dari kerja sambilan yang saya ceburi dan sekarang sedang membantu rakan kongsi saya. Jika kamu masih tercari-cari peluang kerja yang boleh menjamin kebebasan kewangan kamu, sila hubungi saya. Saya akan tunjukkan cara untuk melakukannya mengikut acuan yang telah diperturunkan oleh orang yang BERJAYA.

Shahida Said 0167175464

Jumpa anda di puncak KEJAYAAN!

Friday, May 27, 2011

Venice oh Venice!!

"The city of Venice, Italy, is simply stunning and completely unique. Founded more than 1,500 years ago on 117 different islands, Venice is linked by a series of over 150 canals, 400 bridges and many ancient pavements. The historic city centre of Venice is divided into six quarters (sestieri) - Cannaregio, Castello, Dorsoduro, San Marco, San Polo and Santa Croce. All buildings in Venice are supported on slender oak and pine piles (posts) which are driven deep into the ground to create a solid foundation. As the soil is waterlogged, with no free oxygen, the piles remain strong and do not decay.

Venice is without doubt one of the most beautiful and popular cities in the world, and is always admired by the many tourists that visit throughout the year. There are several tourist information branches operated by the Azienda di Promozione Turistica, located on the Piazza San Marco, the Piazzale Roma, the Gran Viale Santa Maria Elisabetta, the Lungomare Adriatico, the Venice Pavilion and the Stazione di Santa Lucia. A further tourism outlet is conveniently situated in the arrivals hall at the Marco Polo Airport. If you have time for day trips, there are also many interesting towns to explore, such as Burano, Murano, Padua, Torcello, Verona and Vicenza." - to read more, please click here



More Venice Information / Fast Facts and Orientation
  • Country: Italy
  • Status: city
  • Area: 1,178 square kilometres / 458 square miles
  • Population: 310,000
  • Country population: 60 million
  • Language: Italian
  • Currency: Euro (EUR)
  • World time zones: GMT + 1 hour
  • Country dialling code: +39
  • Telephone area code: 041
  • Religion: mainly Catholic
  • Electricity: 220 volts AC, flat two or three pin plugs are used

Pics of Venice;




In the article, it did mentioned that Venice is an EXPENSIVE city but I would like to go there FOC (Free-Of-Charge)!

If you also like to go there with me, JOIN me now. Call me 016-7175464.

Testimoni: Norehan Hamidon dari Pasir Gudang... siapa cakap orang kurus tak bleh sarung PB?

Fuh! Lamer betul tak update blog nih, bersarang dah.. haha..

I nak story tentang kawan I merangkap customer I gak. Masa mula-mula nak beli macam-macam dia tanya; kalau orang kurus pakai PB tak ke makin kurus, apa efek, kesan sampingan ada ke tak, and macam-macam laa. Actually dia nih memang kurus dah cuma ada sikit bunc** and yang tuh laa yang dia nak get rid.

Nih gambar sebelum pakai PB;


See? Kebanyakan gambar sumer nak cover tummy (bee, jgn marah no!)

Tapi, lepas sarung PB.....


Yang kiri nih masa nak gi secretary hi-tea (yang ada anuar zain tuh). Masa nih bee baru pakai PB dalam 3 minggu. Yang kanan tuh, gambar paling latest. MALATOPS mak!! And she's happy too and glad that she chose PB than any other brand.

On top of that, bee akui banyak lagi perubahan pada diri selain menjadi semakin slim melim. Macam anak dara kan??! Nak body macam bee nih tak susah, pakai PB selama 8 jam sehari setiap hari. Confirm tertarik, menarik, you memang DABOOM!

Sila call  I untuk free trial and consultation:
Shahida 016-7175464
teenangel1004@yahoo.com

Tuesday, April 26, 2011

Suka Suki bulan April... Part 1

Salam all,

Ya Allah, lamanyer tak buat entri kat blog nih. Patut laa rasa macam tak lengkap jer. Haish! macam mana boleh miss nih.

Ok, I akan recap all event yang berlangsung sepanjang April nih.


On 10th April, I have celebrated my 29th birthday with my family minus my abah and hubby. Abah kat India and my hubby kat atas platform. So, before my hubby left for offshore, dia sempat bagi nih as my pre-birthday gift,

SKII set... I loike!



Haa... tuh baru pre, belum post birthday present. Tunggu eh. Jap lagi I tunjuk dalam entri seterusnya nanti. Sila bawak bersabar. Hehe..

Actually sehari sebelum birthday I tuh, I angkut anak-anak dengan my mom pi KL sebab I nak tengok cik kak sorang nih amik jam sebab capai target RM100k or 50 sets dalam sebulan. And ini cuma boleh dapat dari stokis B32 saje yer, stokis lain I tak tau. So, best kan group we all?

So, meh I tepek gambar hadiah-hadiah pada malam tuh. Sapa tak suka dapat hadiah kan?

Macam-macam ada; branded watches, pens and handbags. All price around RM1K. Gempak kan?!

Haa, bawah nih plak gambar suka-suki DSM Sabariah amik hadiah;

Amik hadiah dari Kak Ana. Jeles I! I nak jugek!

Overall, memang best laa bulan April nih. Eh, ada lagi event/present/celebration yang berlangsung. Cuma nanti kita sambung kat Part 2 yer. Nak kena tidur kan my kids dulu.

Till then..

With love,