Monday, January 31, 2011

My PB journey... Part 3

Salam and good morning,

Mesti pelik kan apsal plak dah part 3? Maner part 1 dan part 2 nyer? Actually nih sambungan dari "Onii tak kesah.." part 2. Saje jer tukar tajuk. Apsal? Eh, suka hati aku laa! Blog aku. Hahaha...

Ok, first day pakai PB nih memang laaaaaaa TERSEKSA! Sebab nyer nak memaksa semua selulit kat perut nih ke dalam girdle, ya Allah, susah ya amat! Tp biler dah lengkap pakai, terasa mcm puas sangat. Tengok kat cermin pon siap puji diri sendiri, "Tahniah sebab anda berjaya pakai PB nih!" Khihihi.


Then, for the next days, aku rase bersemangat nak pakai PB nih. Balik je dari keje terus bukak dan rendam. Siap soh sang suami pi beli detergent for delicate wash lagi. Class gitu! Dah nak start sauna, aku buat dulu aktiviti mengeringkan PB dan bukak wayang kecik untuk anak2. Biaser laa, budak2 kan, citer dia kalo tak upin ipin, tgk bernard @ backkom, pastuh tengok Tom & Jerry plak sambil ibu diorg bersauna dgn tenangnyer. Hahaha. Ni laa rutin biaser sejak pakai PB nih. Bayangkan sauna set tuh dah dok diam kat bilek tuh dekat setahun setengah? Habuk mmg tak bleh nak didescribe laa. Alhamdulillah, aku dah berjaya pakai PB nih selama sebulan lebih. InsyaAllah, PB akan jadi sebahagian dari pakaian tetap ku 24/7.

2 comments: