Friday, January 28, 2011

"Onii tak kesah..." part 2

Br balik dr umah mama, kebetulan plak takde air sbb paip bwh tanah pecah pg td.. seb baik mama, abah, yan sumer dah mandi... kalo tak, pepaham jelaa.. ahaks!

Berbalik dr cerita part 1;

Waktu tuh aku ader job kat Procurement, kebetulan plak Kak Bayah mmg staff dept tuh so aku pon cuba laa riki2 psl PB nih. So, dia pon bagi laa satu pamplet utk leisure reading. Balik ofis, aku letak dulu pamplet tuh dan sambung memuat turun cerita2 Korea dr BB Digi. Sambil2 tuh aku surf ttg PB and testimoni dr previous and current consumer yg dah pon berjaya turunkan berat badan dorg. Kalo tak berjaya, takkan nak bgtau kan sbb bodoh laa org tuh dah invest 2k nak kondem plak. Tuh bkn sbb produk tp sbb org tuh tak disiplin utk pki produk secara konsisten. Maner2 produk yg dibeli pon kalo tak sungguh2, mmg tak berjaya (mcm aku laa).

So, aku call Kak Bayah mintak brief explaination (wpon dah tau, sajer jer test agent sbb kalo dia mmg pki sure dia tau punyer laa), cara2 pemakaian, waranti dan paling penting cara pembayaran sbb kalo nak kuar sejelepuk RM2k cash tuh mmg laa takde. So, ader 3 options;

1. Secara TUNAI

2. Kad Kredit(Visa / MasterCard)

3. Melalui ezy loan dr RHB kiosk (nih option plg sesuai utk org mcm aku; instant cash and byr balik 12 bln sebanyak RM189.12/bln). Approve dlm maser 10 min jer. Kiosk terdekat kat Tesco Sri Alam. Or kalo korg nak byrn yg lag kecik, leh pilih utk ikat 5 tahun RM54/bulan. Tp korg pandai2 laa kire interestnyer yer.

Balik umah, aku cuba bangkitkan topik PB nih pada suamiku utk bertanya pendapat dan paling penting persetujuan dr dia. Seiring dgn tajuk di atas, dia berkata,"Onii tak kesah sayang nak beli, tp kene konsisten sbb sayang tuh pki duit tau bkn pki baju jer." Tergelak jap biler dgr suamiku berkata begitu. So, green light dah dapat, aku terus contact Kak Bayah

Then, Kak Bayah soh amik sumer measurement yg diperlukan; ukur lilit breast (kat betul2 atas nipple) dan bawah breast, waist and punggung. Siap pesan lagi ukur ngam2 sbb kalo salah ukur takut longgar or ketat. Maser tuh plak, aku kat Kuala Terengganu. Sajer balik jenguk mertua dgn ipar-duai. So, pengukur bertauliah ku tentu laa suamiku yg terchenta. Siap mengukur terus aku sms Kak Bayah .

Huargghhh! (menguap tahap maksima sbb dah ngantuk).. Esok sambung cerita lg. Ngantuk laa tak bleh handle.

Good nite..

1 comment:

  1. hahaha shida terselah kepoyoan mu itu.. tp seriously, PB memang amazing!!! Every woman shud own one!!

    ReplyDelete