Sunday, March 13, 2011

Saya sayang biz partner saya!!

Sorry yer nih bukan entri kipas-mengipas tapi lebih kepada appreciation untuk mereka2 yang telah menolong saya hingga ke tahap sekarang.

Diorang bukan sahaja RAJIN tapi sangat2 POSITIF untuk mendidik biz partner yang baru2 macam saya nih. From a zero to a becoming hero. Senang jer nak buat biz nih rupanya and berkat kesungguhan mereka nih, biz berjalan dengan lebih mudah. Mudah sebab mindset kita dah POSITIF dan bulat hati dengan biz nih.

Saya kenal biz nih melalui cik puan Sabariah Azemi. Orangnya kecil molek, kalau first time tengok memang orang fikir dia nih tak banyak mulut.Tapi, sekali bukak mulut pasal PB or biz, nah ko! Macam popcorn, berbutir2 info yang keluar. Tanya laa aper jer psl 2 benda nih, confirm korang dok lamer kat situ sebab makin banyak benda nak tanyer.

Next, cik puan Nur Faziha Mohamad Pauzi. Memang rajin tak hengat, sanggup drive dari Bandar Penawar ke Pasir Gudang semata-mata nak tolong biz partner jumpa potential prospect. Dia nih pensyarah kat Kolej Komuniti yer, bukan suri rumah tau. And income dia buat biz nih jer boleh cover setahun nyer gaji. So, saper cakap orang yang full-time kerja tak boleh buat biz nih?

Semuanya terpulang pada diri kita. Antara nak atau tak jer. Saya juga bekerja seperti mereka yang berjaya nih. Dan saya juga nak BERJAYA macam diorang nih.

Bila nak mula sesuatu biz, kita kena tengok orang yang lead kita. Kalau dia BERJAYA dan orang yang dibimbing juga BERJAYA seperti mereka, orang nih laa yang kita kena contohi. 

So, saya dah mula melangkah ke puncak kejayaan. Jadi, saya seru kawan-kawan saya untuk bersama-sama menuju puncak kejayaan.

Segala pertanyaan tentang biz nih, call saya untuk penjelasan lanjut.

SHAHIDA SAID
016-7175464
teenangel1004@yahoo.com

"Nak seribu daya, tak nak seribu dalih"




1 comment:

  1. Senang sebab shida sendiri pun sangat positive, mudah dibimbing, focus & bulat hati dengan pemimpin! Insyaallah.. see you at the TOP!!

    ReplyDelete