Monday, April 4, 2011

PB class is awesome!!

Sabtu lepas aku berpeluang menghadiri kelas utk para usahawan Premium Beautiful di Stokis B32, Batu Caves. Pada mulanya, aku agak nervous sebab nih lah first time aku hadir dan paling best, aku tak keseorangan pun sebab DDM Fazi datang sekali. Yang tak syok nyer, aku tak plak kamera aku nak snap pic yang lawa2.

Masa masuk classroom tuh, aku memang nampak ramainya usahawan2 PB nih berkumpul. Standard laa kan, biler dah jumpa ada jer benda nak dibincangkan. But I'm ok with that. Dah sampai kan takkan laa nak blah plak (walaupun aku memang ada rasa nak angkat kaki!).

Kak Fazi dah msg awal2 soh book 2nd row. Tapi bila masuk, 3 row paling depan dah penuh. So, aku book 4th row. Dah laa classroom tuh sejuk ya amat. tapi aku tengok orang lain steady jer. So, aku pun tunggu laa cik kak sorang tuh.

Sempat gak nak bergambar!

Madam pun memulakan class dengan lagu tema dan serba sedikit tentang Premium  Beautiful.

Madam dengan gaya yg tersendiri
Madam nih sangat laa kelakar. Utk first timer cam aku nih agak susah nak paham apa yg dia cuba sampaikan sebab BM dia memang tonggang terbalik (LOL!). Tapi penyampaian dia yang bersemangat dan sempoi serba sebanyak membuka minda dan pengetahuan tentang produk. Dia nih tengok orang jer pun dah tau apa saiz yang sesuai, orang tuh pakai PB ke tak, gemuk air or gemuk lemak, confirm dia tau laa.

Emcee untuk malam tuh ialah bakal DDM Hanim dari Ipoh.

Bakal DDM Hanim... Ipoh mali maa!
Walaupun tak sihat, tapi dia tetap bersemangat nak jd emcee. Macam nih laa semangat yang patut dicontohi. Sakit2 pun tak patah semangat. She's a bit serious but she's okay. Dah sakit takkan laa nak melawak lebih2 kan?

Next presenter is DDM Khairul, ex-policeman and he's a husband to CDM Khaty aka CDM Bang Bang coz dia pun ex-policemen gak. Yang best, dia nih laa yang present pasal Premium Beautiful. Very straight forward. Aku yang pompuan pun agak malu, aper tah lagi orang lain kan?

DDM Khairul aka Mat Coli (LOL!)
Dia nih pun mula2 memang membantah nak buat biz nih sebab takkan laa kan lelaki nak jual pakaian dalam wanita? Tapi dia buang sifat malu tuh dan tengok laa kat mana dia berdiri sekarang? Dengan jual PB jer dia boleh jana pendapatan lebih daripada masa jadi polis dulu. Tak percaya? Percayalah!

Ok, nih info yang dapat aku cedok dari presentation DDM Khairul:

1. Premium Beautiful dicipta dengan teliti dan khusus untuk wanita.
2. Ianya dicipta hasil gabungan teknologi dari 3 negara maju/industri; Jepun, US dan German.
           a. Jepun - teknologi FIR (Far-infra red)
                Fungsi FIR:
                :: memperbetulkan perajalanan darah dalam tubuh badan
                :: memperbetulkan adn memulihkan sistem pernafasan
                :: mengelakkan pertumbuhan bakteria
                :: mengeluarkan peluh asid
                :: menghilangkan bau badan (this is so true, saya pakai lebih dari 8 jam dan bila buka corset, bau
                    yang ada cuma bau PB wash)      

           b. US - teknologi jahitan stereoskopik
                :: dicipta khusus mengikut bentuk badan wanita
                :: tahan regangan

           c. German - teknologi fabrik
                :: akwatek - digunakan untuk baju penyelam
                :: mampu mengawal suhu badan

And dia juga mengakui bahawa PB bukan sahaja mengubah kewangan keluarga malah hubungan dia dgn isteri. Dulu, selalu lepak luar sebab tak tahan dengan bau badan isteri. Tapi biler isteri dah start pakai PB dan dah ada shape, hari2 pun main kejar2. Ahak!

Next, bakal DDM Zah berkongsi tentang testimoninya. Umur dah 47 tahun, anak 8 orang, 2 tahun yang lalu dia cuma seorang penjual nasi lemak. Sekarang dia salah seorang pemegang income 5 angka. Siapa sangka kan? Dia telah berusaha dengan keras, dan orang2 yang mencemuhnya dulu adalah pelanggan tetapnya sekarang.  Tak percaya? Percayalah!

DDM zah bercerita ttg testimoni. Sempoi dan kelakar!

Dia nih memang kelakar. Salah satunya, apabila beliau mengalami kemalangan pada tahun 2009. Muka dah berdarah, tulang rusuk retak (kerana terhentak pada stereng kereta) tapi masih mampu bercerita tentang kemalangan tersebut. Siap nurse tuh tanya lagi sama ada dia ada pakai PB, dan menyuruhnya menjaga baik2 set tersebut sebab takut kena CURIK!! Kalau ikut doktor, dia mungkin akan mengalami kecederaan yang lebih teruk pada tulang belakang jika dia tidak pakai PB corset. Great isn't it? Tak percaya lagi? PERCAYALAH!


Yang paling mengujakan ialah aku sendiri dapat melihat CDM Kak Ana. Bila Kak Fazi tunjuk jer yang mana satu Kak Ana, expression ku macam terzass karen! Memang awesome! Dia memang dah berjaya turunkan berat badan dan sekarang ini lah Kak Ana yang baru....










*kualiti gambar agak kurang memuaskan sbb BB ku tak canggih =P

Tak percaya? PERCAYALAH! Premium Beautiful memang patut dimiliki oleh setiap wanita kat muka bumi nih. Sihat dapat, cantik pun dapat. Siapa yang tak nak kan?

Kak Ana berkongsi cerita tentang prospek yang dia pernah jumpa. Ada seorang isteri anak satu bagitau yang suami dia redha yang badan dia dah kembang. Memang laa suami dia redha, tapi kalau si suami tuh cari yang lagi cantik, si isteri pun kena redha laa kan? Fitrah lelaki nak yang cantik, yang manis dan berlekuk. Berlekuk tuh maksudnya ada shape dari atas sampai bawah; payudara yang mekar dan pejal, pinggang yang sedap untuk dirangkul dan punggung yang bulat dan montok. Tak percaya? Pi cari InTrend yang baru sebab Kak Ana kata dia baca dalam majalah nih.

Dan yang paling best, dia sendiri cakap ANAK DARA or MAK JAN yang pakai PB cepat laku. Tak percaya? PERCAYALAH! Sebab biler pakai PB, level of confident tinggi, rasa selesa, badan rasa ringan dan aura positif tuh akan membuatkan kita nih manis jer. Confirm laa lelaki cair kalau tengok kan?

PB nih jugak sesuai untuk perempuan yang berpantang. Sebab, kalau guna alasan ada anak, tak sempat nak jaga diri, confirm laa orang tuh memang tak sempat bermacam2 lagi. Bukan susah pun nak sarung PB, 8 jam sehari, dari pagi sampai petang, korang masih boleh buat macam2 aktiviti. So, badan pun sihat, berat badan turun, badan pun dah terbentuk dan paling penting, abang sayang! Tak nak ker?

Kalau setakat catu makan pastuh tak exercise, baik laa korang pakai PB sebab bukan sahaja boleh memulihkan sistem badan korang malah membentuk dan menurunkan berat badan korang. Bukan apa, kalau sekarang tak jaga diri, siapa yang nak jaga bila dah tua kan? Sendiri mau ingat laa.

Dan PB nih tak mahal pun, daripada korang habiskan RM200 sebulan untuk beli baju pastuh bila dah kembang, baju2 tersebut bakal menghuni almari korang untuk bertahun2 lamanya, baik laa korang beli satu set untuk diri korang sendiri. Memang laa duit tuh duit korang, korang punya suka laa korang nak buat apa kan. Tapi kalau badan dah start mengeleber sana sini, penyakit dah datang menginap, masa tuh menyesal pon tak guna. Masa tuh duit beribu2 habis sebab nak beli ubat untuk mengurangkan sakit, nak buat slimming treatment laa, nak beli exercise equipment laa. 



Sekadar renungan;

20-an MENGANCAM,

30-an TERANCAM,

40-an DIANCAM,

50-an DAH TAK CAM!





                                                                            

No comments:

Post a Comment