Tuesday, June 28, 2011

I'm into the GALAXY...

Dulu seingatnya masa ada V dan Aizam, kitorg declare group kitorg as BB clan or BlackBerry clan, sbb senang nak mengumpat sesaper thru BBM (free lagik!).

Now, biler diorg dah resign, kitorg buat clan lain plak; Android clan. Sebabnya aku dah terjebak ikut si Ezan beli Samsung Galaxy Tab P1000 nih. Tak bleh tahan arr dengor dia gelak sesorg main Angry Birds!



Memang dah lama nak beli, tapi confuse nak beli GT or iPad or PB (PlayBook yer bkn Premium Beautiful, hehehe). Sampai laa dah kuar iPad2 pon aku tak sambar mana2 lagi.

Lagipun bila tgk leader2 aku spt CDM Hanis Haizi or DDM Nur Faziha masing2 surf iPad diorg lagi laa membara2 nak miliki one of this tablet. Salah satu sebab yang sgt ketara ialah benda alah nih ringan dan berfungsi spt normal laptop/netbook/notebook + handset (yg ada fungsi call laa kan). Memang kalo nak sponsor prospect boleh jer buat presentation dari tablet nih. Nak surf tenet pun mudah.

So, ahad lepas pon aku angkut anak2 aku pi hunting gadget nih. Mula2 pi Jusco Permas, byk kedai takde stok. Aik?! Ramai noo ke yg minat galaxy tab nih? Kena order laa bagai, next week dapat barang. Sori, cancel laa jawab nya.

Next, aku pi plak dekat Danga City Mall. First kedai aku masuk, Samsung Store laa. Tinggal 2 jer stok, tuh pon 16GB nya. Aku ingat nak sambar yg 32GB. Lps tuh kitorg pi survey kedai2 lain. Ada yg murah RM50 tp dapat set jer, freebies lain tarak. Overall sumer jual yang 16GB jer. Pastuh gatal2 plak masuk Apple store. Mana tau ada iPad2 leh aku sambar terus, tapi malangnya takde stok smpi raya. Hampeh! Last2, aku patah balik kat Samsung Store tuh dan tanyalaa apa yang aku nak tau; harga, warranty, freebies, accessories, etc. Dengan harga RM17++ aku dapat full set Galaxy tab, microSD 16GB, casing, gigi biru, screen protector dan keyboard cradle for GT (mudah sket nak taip masa nak update blog). Haha, puas hati den! Paling penting muat masuk Coach bag Hong Kong mali! Hahahaha....



So, kiranya yang wishlist raya aku satu dah tercapai eventhough aku bkn beli iPad2. Pas nih leh slash satu wish. Hehehe...

Senang nak capai target bila kita rajin buat biz nih. So, sesaper yang nak merasa pendapatan dan percutian hebat macam yang saya alami sekarang, sila contact saya sekarang di;

016-7175464 / 016-4125464

Little by little, insyaAllah....

2 comments:

  1. Woowoot patut ade bau kedai :)

    ReplyDelete
  2. haha, seb baik kedai. kalo bau lain, parah laa.

    ReplyDelete