Thursday, June 23, 2011

Wishlist Raya 2011

Sempena nak menyambut Ramadhan bulan hadapan, I dah siap wishlist raya. Almaklum laa kan, raya nih cuma sekali jer setahun. Nak molek dan cantik sket apa salah nyer. Kan?

Ok, here goes my wishlist:

1. Langsir baru (after 4 years hanging the same langsir)

2. Sofa baru (also dah 4 tahun, huhu!)

3. Rak TV baru (recycle from my abah's house)

4. Carpet (pun recycle gak)

5. Cat rumah (dari start pindah, tuh jelaa color yang maintain)

6. Baju kebaya (azam nak sarung kebaya tahun nih!)

7. iPad2 (err, boleh jer kan masuk wishlist nih?!)

8. i-So Melody Shake to Shape / i-So Power (nak ganti beskal tayar satu yang dah tanggal skru2 nyer dek kerja Aisy)

9. necklace, bracelet dan anklet untuk I dan my dotter (saja nak tambah koleksi)

Last but not least,

10. Katil baru (King size siap ader canopy tuh coz yang sedia ada dah season sgt, huhu)

But all these perlukan duit, koman2 pon nak RM20k. Mesti ada orang cakap, "Amboi, meriah raya tahun nih kan. Cukup ke duit nak beli semua?".  I tak kata I nak semua dalam one shot, but kalo I dapat achieve separuh pun dah OK kan? Dengan PB nih, nak kumpul RM20k tuh senang sangat. Betul ke senang??? Betul laa, dengan effort dan kesungguhan, confirm you boleh dapat punyer! First income dapat RM3000, muai laa raya kali nih. Tak nak ker?

Sebab 9/10 keuntungan adalah dari PERNIAGAAN. And I buat nih thru Internet jer. Cos it is global and I can reached potential customers from around the world. You can refer to this article taken from Irfan Khairi blog --> 9/10 rezeki dan perniagaan Internet

Kalau kita nak BERJAYA, kita ikut dan amik ilmu dari ORANG-ORANG yang BERJAYA. Sebab memang terbukti diorang dah dapat, cos diorang pun buat sama2 dengan biz partner. Takde istilah GOYANG KAKI, DUIT DATANG BERGOLEK2 , OK? In this biz, we do it with a team. Dengan ada nyer leader yang prihatin dan membantu, insyaAllah apa yang kita usahakan dan impikan akan tercapai.

Lagipun thru this biz, banyak benefit or I can say as "FOC" yang kita boleh capai; car fund, vacation 3* a year, watch, handbag, pen and even a millionaire! Boleh sangat2 nak dapat sebab bila you ada D.U.I.T, insyaAllah biz you akan berjalan lancar.

I have made my choice, and I'm glad with what I choose. I clearly foresee what will I become in the next 2 years with this biz. With the support and "izin" from my beloved husband, I know my effort and sacrifice will not fail me.


My aims in this biz

If you want to be part of my team, feel free to contact me ---> 0167175464

I have been to Hong Kong, and now I am targeting to visit Belgium/Holland or Umrah 2011 (both trips are Free Of Charge, ok). InsyaAllah.

p/s: I hanya buat perniagaan yang halal. I jual, I dapat. You jual, you dapat. This is a win-win biz.


 

1 comment:

  1. Wah...best2, wishlist kiter bab nak beli katil tu memang sama...hehehe..nak king...lepas nih nak dpat baby baru....so, katil yang luas diperlukan...hahahaha...insyallah dear, akan dapat apa yang diimpikan...huhu

    ReplyDelete