Monday, February 28, 2011

nice weekend...

Assalamualaikum,

Semalam adalah hari ronggeng dan shopping sedunia riadah dan rekreasi bagi familyku. Lepas dah penat perah keringat setengah hari, supirku utk 14 hari (hehe, suamiku laa) dah tercongok kat maingate SDE. Then, balik rumah, siap-siap segala yang patut, kami pon keluar dari tempat penginapan tetap kami untuk mengenyangkan perut dan berjoli katak berbelanja dengan hemah. Tapi sebelum tuh kami hantar dulu adik iparku aka Led_GTO untuk ditorture diajar oleh Zizan Kamis cara-cara membuat cheese tart dan fruit tartlet yang sedap. Then, kami zass menuju ke bandar.

Sehari sebelum hubbyku pulang ke Semenanjung, aku dah ngecek nak beli kamera digital yang murah-murah jer (konon nyer!). Sebenarnya aku dah kedip-kedip mata bila tengok model nih:

OLYMPUS XZ-1


Mula-mula kami survey di Danga City Mall. Biasa laa, cuci-cuci mata nengok kot-kot ada gadget yang best. Tapi bila sampai kat the one and only camera shop kat situ, hampeh laa plak. Then, kami terus gerak ker Taman Sutera Utama sebab V recommend carik kat sana. Disebabkan kami tak tau kedai nya di mana, habis satu taman sutera utama kami carik. Last-last cakap kat hubby try jelaa masuk Sutera Mall.

Hujan dah makin lebat, kereta plak banyak time tuh, kami pon carik parking lot yang paling dekat dengan main entrance. Seb baik gak dekat pedestrian foyer berbumbung so tak laa basah kan. Biasa laa kan kalo weekend ramai orang tapi nih kira extraordinary punya ramai. Rupa-rupa nyer ader MITM Travel Fair 2011. Mula ingat nak usha gak tapi bila tengok ad sumer dalam tulisan Kanji maka tak jadi laa meng"usha" sebab tak paham apa yang dioffer. Kot kalo tanyer and diorg "kencing" tipu pon, kami bukan paham kan? So, baik toksah.

Pencarian pon diteruskan sehingga kami nampak kedai ni.

Foto Alishan Sdn Bhd, Sutera Mall

Tengok macam kecik jer, rupa-rupa nyer banyak brand yang diorg jual.

Nikon, Olympus, Kodak

Canon, Panasonic, Fujifilm, etc.
Acara tawar-menawar pon dimulakan. Seperti biasa, hubbyku memang akan tanyer macam-macam: dari warranty sampai freebies. So, end up kedai bagi set nih; brand new camera with standard accessories, 8GB SD card, screen protector, camera bag and lens filter. Total is RM 1799. The same price offered in Jusco, minus bag, screen protector, lens filter and include only 4GB SD card. Aku memang laa happy giler kan sebab dapat apa yang diidam-idamkan and thanks hubby coz sanggup layan pe'el permintaan isteri terchenta ini. *wink*wink*.

So, sempat laa gak snap barang se dua masa kat kedai.



Masa nak keluar dari mall pon sempat gak snap

Diorama (tp tak berapa menjadik)

Pop Art

Pin Hole

Dramatic tone

Soft

iAuto
My beautiful babygurl in Sort ART



Dalam kereta pon jadik,













Overall, I'm satisfied with the performance. For a non-DSLR literate like me, this device is just perfect.  It does produce a good pic for my eyes.

P/S: To Rizal, aku tak minat DSLR sebab tak muat nak masuk COACH aku. To Abg Aizam, Leica is too expensive. When I have the money, I will surely grab it. Hahaha

Friday, February 25, 2011

Premium Beautiful Promotion 2011

Dear PB admirers and PB lovers,

Special Price for Premium Beautiful..!! Valid until 31st March 2011.

SMALL size : RM1971.60*

BIG size : RM2167.90*

SAVE up to RM400 and plus, you get RM225 rebate.

* payment method: cash, credit card, RHB easy installment 


CALL or SMS or EMAIL:

Shida
016-7175464 or teenangel1004@yahoo.com


Interested but want to make manual installment? please PM me for further details.

Sunday, February 20, 2011

Bila harga barang naik...

Petang tadi saya singgah kat Tesco Seri Alam untuk beli stok susu formula Dumex Dugro. Masa sampai kat bahagian bayi & kanak-kanak, saya nampak bungkusan Dugro dah bertukar. It is really appealing.Harga masih agak sama (Tesco nih kene sentiasa check out harga sebab kadang-kadang ada promotion) Tapi bila belek-belek pek Dugro tuh, saya tengok berat bersih dah jadi 900g. Minggu lepas beli kat tempat yang sama, ruangan yang sama berat bersih 1kg. Ini dah kira inflasi nih, INFLASI MAKANAN! Itu pun bila dah usha jenama susu yang lain, Dugro nih masih yang termurah. Nasib laa, kena beli jugak kan? Kalau tak, anak-anak kang mengaruk tak dapat susu.

Sebenarnya, bukan susu jer yang mengalami inflasi, banyak dah barang makanan lain yang sudah diinflasikan. Kalau harga maintain, kuantiti atau berat akan kurang. Contohnya, minyak, gula, tepung, macam-macam lagi lah. Senang cerita, kita nih selalu cukup-cukup sahaja. Tak lebih, tak kurang. Kalau orang yang masih menyewa, bujang atau pun anak masih seorang, mungkin tak laa terasa sangat. Macam saya yang ada rumah, anak 2 orang, hantar babysitter lagi, expense memang laa takat hidung. Saya dan suami kadang-kadang ikat perut sebab nak sparekan duit makan, duit susu, diaper, duit emergency (sakit, accident, etc).Itulah sebab utama mengapa saya JOIN biz nih. Saya sangat berharap biz  ini dapat keluarkan saya dari bebanan kewangan dan juga dapat stabilkan lifestyle kami sekeluarga. 

Ramai orang bertanya, kalau masuk biz nih nanti tak tepu ker? Saya tanyakan pada anda, sebelum join, pernah tak buat research tentang biz yang anda pilih? Berasaskan produk atau head-hunting semata-mata? Walaupun saya nih baru sangat dalam dunia PB nih, tapi saya amik keputusan untuk jual produk. Tapi saya bukan jual produk yang sembarangan. Saya selidik dulu tentang produk tersebut dan saya sendiri pakai produk yang saya nak jual. Bila kualiti produk tuh dapat dirasai sendiri, maka saya akan lebih mudah untuk menjualnya. Buat apa nak tipu pelanggan kan? Kita dah pakai dan dah rasa pun perbezaannya, kan lebih mudah nak ceritakan pada orang.  Betul kan?

Produk nih mahal laa, boleh jual ker? Kalau kita rajin build up charisma dan confident kita, nak jual produk senang sangat. Lagipun kalau bahagi dgn 12 bln, berapa laa sangat kalau nak dibandingkan dengan harga produk.Keberkesanan produk memang dapat dirasai oleh pengguna. Cara pembayaran pun ada banyak; tunai, kad kredit, RHB Easy, ansuran manual.

Nak kena cari orang gak ker? Dalam bisnes, anda ada banyak cara nak perkembangkan perniagaan. Salah satu nyer merekrut rakan kongsi. Kalau kita jual unit amanah, insurans, hartanah pun nak kena rekrut agen lain jugak. Maka, saya rasa tak salah kalau kita perkenalkan bisnes nih pada kawan-kawan kan? Mungkin ini adalah punca rezeki yang si kawan tuh dok cari. Kita didik dia macam mana leader kita didik kita. Tapi jangan laa dok tadah jer, rajin-rajin laa buka mulut tanya itu dan ini. Takde leader yang akan tinggalkan rakan kongsi dia terkontang-kanting melainkan dia jauh (tapi sekarang kan ada internet, email, ym, chat, FB or skype) atau rakan kongsi tak tunjukkan minat untuk teruskan usaha. Kalau extra rajin, pergi kelas yang dianjurkan oleh leader. Tak rugi pun sebab ilmu yang kita dapat tuh berbaloi-baloi. Kalau tak dapat pergi pun, cuba riki-riki tentang soft-skill atau approaching method yang success. Kena banyak bertanya kalau nak berjaya.

So, kepada sesiapa yang masih mencari peluang perniagaan yang stabil secara part-time/full-time, jom JOIN saya. Contact saya di 016-7175464 atau teenangel1004@yahoo.com
 
teamwork will make us stronger

 esprit de corp

 
JUMPA ANDA DI PUNCAK KEJAYAAN!!

Thursday, February 17, 2011

Alhamdulillah...

Sambutan terhadap produk sangat memberangsangkan dan saya sangat bersyukur sebab produk ini dapat membantu bukan sahaja wanita malah lelaki di luar sana untuk kelihatan langsing, menarik dan sihat secara menyeluruh.

So, sesiapa yang masih ragu-ragu tentang produk ini, jangan malu atau segan, boleh bertanya dengan kami directly;

Shida Said @ 016-7175464

Bayah @ 013-3631961


And those yang ingin memiliki set yg EKSKLUSIF ini, silalah CALL, SMS or EMAIL kami yer. Promosi sampai Mac 2011 jer tau.

Special Price for Premium Beautiful..!!
Small size : RM1971.60*

Biggest size : RM2167.90*

Wants more? You got a free gift, if you buy 1 full set!
HURRY!!

* payment method: cash, credit card, RHB easy installment

 

Friday, February 11, 2011

Hari yang tak berapa nak BEST...

Hari nih rase tak BEST sebab tak dapat nak sarung PB.


Kenapa?


Sebab PB tak kering.


Kenapa tak kering?


Sebab semalam black out dan kipas + air-cond tak berfungsi untuk kerja2 pengeringan.

Maka, hari nih aku melangkah keluar rumah tanpa PB. Rase tak fit dan tak berapa nak selesa. Hari nih, cuma makan takoyaki + air mineral dgn Puan Sarah kat City Square, cut meal untuk hari nih sebab takut terlebih makan plak kang. Dah laa kat CS tuh macam-macam makanan sedap yang ader. Maser dok dalam class Public Mutual tuh pon asyik pikir kering tak PB aku sebab kat luar building dah hujan lebat dan tak nampak pon Singapura. Tak concentrate aku belajar pasal QFR, seb baik 88.2% masuk dalam kepala otak, the remaining percent hilang bersama kerisauan dan kengantukan diri. Lepas nih, nak mintak en hubby belikan cloth dryer laa. Murah pon takpe.

Sekian, entri untuk hari nih.

Thursday, February 10, 2011

7 signs that your child loves you


1 Your newborn stares into your eyes.
He's actually working hard to memorize your face. He doesn't understand anything else about the world, but he knows you're important.

2 Your baby thinks about you even when you're not around.
Between 8 and 12 months old, he'll start to scrunch his face and look around when you leave the room — and he'll smile when you return.

3 Your toddler throws wicked tantrums.
Nope, those screaming fits don't mean he's stopped loving you. He wouldn't be so hurt and angry if he didn't trust you so deeply.

4 Your toddler runs to you for comfort when he falls down or feels sad.
Kids this age may not truly understand the meaning of "I love you," but their actions speak louder than words.

5 Your preschooler gives you a flower picked from the garden, a finger-painted heart, a sparkly rock, or another gift.

6 Your preschooler wants your approval.
He'll start to be more cooperative around the house, and he'll look for chances to impress. "Look at me!" will become a catchphrase.

7 Your grade-schooler trusts you with secrets, like his first crush or his most embarrassing moment.
You're his confidante, even if he shies away from your hugs in public.



source: babycenter.com

Loving Me...

Salam semua,

Ok, nih ader satu artikel yg agak menarik. I jumpa dlm mag Jusco Pearl July 2010. Artikel banyak fokus pada body hang-ups @ body part yg anda rase anda tak suke. Jom layan...

"Do You Like What You See in the Mirror?" - Anda suke tak aper yg anda nampak dalam cermin tuh?

Sekarang nih dah jadi trend kalo pengantin dah dekat nak majlis or kalo anda ader function yg GEMPAK, confirm kena berdiet. Sbb takut nanti baju yg CANTIK + CANGGIH + GLAM + YG EXTRAORDINARY tuh tak muat nak disarung. Tp anda tau tak biler anda akan ader problem? Tak tau kan? Ok, meh I terangkan sket...

"Body dysmorphic disorder is characterised by poor body image, disrupted thought processes, and extremely negative self-perceptions. A distorted view of your appearance is central to BDD. A person with the disorder will genuinely believe she looks fat even though others tell her she's slim."

Secara ringkasnyer, anda nih ader KEKACAUAN (ditranslate bulat2 yer). Faktor kekacauan ini berlaku biler ader pemikiran negatif tentang diri sendiri. Walaupon anda dah cantik, tapi kat mata anda tuh ader jer yang tak kena. Kan pelik tuh? Tapi jangan risau, kat bawah nih ader tips yang cepat dan berkesan utk tangani kekacauan dan menyayangi diri anda sepenuhnya.

"Embracing You Body!"


1. DON'T COMPARE - Jangan bandingkan diri anda dengan model atau selebriti kat luar saner tuh sebab ia akan membuatkan diri terasa hodoh dan tak konfiden. Yelaa, kalo suami anda mampu nak register anda ke slimming session yang mahal2 tuh boleh laa. Kalo tak mampu, takkan buat donno jer kan? So, aper yang anda boleh lakukan ialah admire kecantikan diorg dan jadikan inspirasi supaya anda lebih rajin ke gym, bersenam dan kalo nak body cantik macam Dato' Siti Nurhaliza, sarung Premium Beautiful. Mudah kan?

2. SELF-TALK - Bagi perhatian dengan aper yang anda perkatakan pada diri sendiri setiap hari. Sebab apa yang anda ucap tuh satu doa. Kalo org tua2 kata, sebut 40x makbul laa nanti. Cuba anda bayangkan kalo anda kata anda GEMUK setiap minit setiap hari? 60s x 60min x 24hr = 86400 kali anda kata anda GEMUK dalam sehari, confirm laa anda akan GEMUK. So, mulakan dengan mengatakan sesuatu yang baik tentang diri anda ie: anda cantik, anda comel, anda kurus, etc. Macam I, hari2 I cakap nak pakai PB sebab nak cantik, kurus dan sihat. Wah, kecik sket beb badan I dari sblm nih. Nih laa yg dinamakan Power of Mind!

3. FOCUS ON WHAT YOU ARE GOOD AT - Drpd asyik dok belek body part yg kureng menyerlah tuh aper kata anda tumpukan perhatian pada skill + talent anda ie: menjahit, cipta resepi baru, melukis, etc. Kerana dengan teralih nyer tumpuan anda, maka anda tidak akan memikirkan perkara2 negatif tentang body anda. Kita semua kan diciptakan Allah sebagai KHALIFAH maka mulakan perubahan yg boleh benefit pada diri dan org lain walaupun perubahan itu tidak sebesar mana. Contohnyer, perkenalkan PB pada kawan2 yg sentiasa strive untuk menguruskan diri dengan sihat. Kalo diorg sarung PB dan berjaya mengecilkan saiz diorg sendiri, kita pon akan jadi happy jugak sebab kita dah bantu orang lain capai target.Bagus kan?

4. LEARN TO TAKE AND GIVE COMPLIMENTS - Kalo ader seseorg yang memuji anda, ucaplah TERIMA KASIH dengan hati yang terbuka. Jangan laa pulak dok pikiaq mungkin orang tuh ader udang disebalik mee ke or paling worst, jangan pikir org tuh ader niat JAHAT (tapi kalo pikir dia nak ngorat kita, takpe). Apabila anda boleh menerima pujian tersebut dengan baik, anda akan merasa aura yang baik disekeliling anda. Contoh, anda pakai PB, dan ofismate kata, "eh, body u macam dah kecik sket laa". Confirm laa hidung kita kembang kempis dapat pujian kan, walaupun mungkin anda baru pki PB tuh utk 2 minggu. Automatically, kawan2 anda yang lain pon nak jugak order PB nih. Lagi bagus!

5. MAKE PEACE WITH FOOD - Kalo anda sanggup berlapar atau avoid makanan yang boleh merembes air liur anda, memang laa rugi. Anda terlalu memikirkan yang makanan tuh akan membantu kepada pengembangan badan anda walhal makanan tuh tak salah pon. Agak2 laa kalo nak makan tuh, cukup laa sekadar boleh melepaskan ngidam. Jangan laa mentakedarah! Memang laa badan tuh bagai dipam2. Seeloknyer, makan banyak sayur, nasi cuma 3/4 senduk (sederhana yer, bukan senduk kawah tuh!), banyak minum air dan buat senaman ringkas ie; berjalan di sekitar perumahan.

6. SUPPORT - This is the precious thing you need in life. Bayangkan kalo anda nak kuruskan badan tapi takde sorg pon yang bagi support pada anda? Mesti kita rase susah, down, sedih dan bercelaru kepala otak nih dok pikir mende tuh. Support boleh datang dr sekeliling anda; suami, ibu bapa, adik beradik, sedara mara, kawan2, etc. Dengan ader nyer support yang baik, langkah anda untuk berjaya lebih mudah dan teratur.  Macam tu laa jugak dgn biz PB nih. Senior/upline/biz partner I buat personal touch untuk perkembangan biz. I dapat belajar dari marketing hingga close deal. Sebab support dari orang2 yg berjaya nih yg I sgt perlukan coz I nak berjaya macam diorg. InsyaAllah....

What is Premium Beautiful?

PREMIUM BEAUTIFUL FOUNDATION LINGERIE - creating a perfect contour and well-balanced posture. Ensure that you can achieve immediate desirable results safely without medication and operation.

Materials used to manufacture Premium Beautiful:
  • Cut based on the body's three-dimensional design using stereoscopic infrared rays for absolute presicion and delicacy. It helps blood circulation and metabolism creating complete synergy with the human body.

  • Excellent in absorbing sweat and allowing air circulation. It can be washed with ease while retaining its durability over time.
  • Can be stretched in all directions, its 360 degree elasticity fully accommodates the body's activity without losing any of the original shape.
  • The infrared rays help improve the elasticity and firmness of the breasts while promoting their development.


Long Brassiere

Characteristics:
1. The unique 3 piece dimensional clipping cups designed to push up, support and provide firmness to chest.
2. Steel cartilage effectively provides firmness and support.
3. BI - layer depression and tightness designed to flatten abdomen and enhance breasts natural shape at optimum.
4. 2 ultra - soft wire coils help to slim down body, enhance and firm up body contour.
5. The design of BI - layer depression and tightness enables to the reshape of excessive fat around the back, thus to attain an attractive figure.
6. Unique ' U ' shapes at the back not only serves as slimming purpose, but also outlines the back contour effectively.
7. Diamond butterfly serves as an ornament to protrude the exclusiveness of the product.
8. Three pairs of Hook - and - Eye give you safe and comfortable flexibility.

Long Girdle

Characteristics:
1.The 32 piece stereoscopic cutting design, based on 'Fragmentary Pressure Compression Theory' will effectively divert displaced fat to its original position.
2.Unique hip cup cutting and design will effectively rectify the sagging buttocks, enhance the hip curve and prop - up - hip.
3.Detached contour thigh and buttocks divert excessive fat around the thigh into the hip cup, attaining attractive hip contour.
4.Cotton on the waist of girdle provides comfort and enhances waist curve.
5.Diamond butterfly serves as an ornament to protrude the exclusiveness to the product.
6.The fixed pressure compression at the abdomen reduces the excessive fat, thus to flatten the abdomen.
7.BI - layer pressure compression design helps to adjust excessive fat around thighs, thus to develop slimmer legs.
8.Holey Bi - layer cotton provides comfort while wearing.
9.Flexible laces avoid any uncomfortable feeling.
Waist Nipper

Characteristics:
1.Made of seven pieces of 'smart technology' wires. It provides support to waist comfortable as well as upholds the backbone and straightens posture firmly.
2.The unique body shape design, transfers the fat from waist to the breasts and buttocks accordingly, thus to create a perfect and well - balanced contour.
3.The imported string from Japan enables the forming of an exquisite waist contour.
4.The flexible cutting design created a perfect contour individually.
5.Three pairs of Hook - and Eye give you safe and comfortable flexibility.
6.Diamond butterfly serves as an ornament to protrude the exclusiveness of the product

P/S: I'm comfortable wearing this great product everyday. It is expensive because of the quality and you'll not regret every single dime you spend on it. Abang sayang.... Believe me coz I am experiencing it now.

Get yours today and be beautiful. Call me @ 016-7175464 or email me teenangel1004@gmail.com

source: hai-o marketing

Tuesday, February 8, 2011

Think Positive, Set Your Mind and Be Strong... And everything will work just fine...

Salam semua,

Maser aku mula-mula nak masuk biz nih, aku memang agak ragu-ragu sebab aku takut aku tak berjaya, tak mampu nak bertahan dan macam-macam lagi laa. Sebab banyak sangat mulut-mulut jahat kat dunia nih yang mampu membuat aku curiga dengan decision aku sendiri. Betul cakap kak Fazi, kalo nak berjaya, berkawan dengan org yang berjaya. Paling penting adalah support dari orang yang paling rapat dengan kita; suami, ibu bapa, adik beradik. Diorg nih laa yang akan memberi moral support biler kita tengah down. Jadi, hubungan kekeluargaan nih sangat-sangat penting. Banyak objektif aku set biler aku nak menceburi biz PB nih:

1. Bebas dari segala hutang - hutang kete, hutang umah, hutang personal loan, PTPTN, kad kredit.






2. Saving untuk anak-anak - bukan takde, tapi aku rase sikit sangat. Sangat berharap ader extra saving untuk diorg biler waktu susah nanti.



3. Saving untuk parent - mama dan abah aku dah pencen so memang confirm laa income cuma dari duit pencen. Walaupon abah aku masih lagi bekerja secara contract tapi sampai biler kan? Mak mertua aku kat KT tuh pon nak kene jenguk jugak. Tuh sebab besar harapan aku dan suami biler join biz nih, nak tolong diorg dari segi kewangan.



4. Duit lebih untuk balik kampung - disebabkan mertuaku jauh di Teregganu, maka biler nak balik saner kami selalu berkira2 untuk expense yang bakal dileburkan. Duit minyak, duit tol, duit makan dan duit emergency (kot2 tayar pancit ke, kete tak boleh hidup ke, sakit ke, etc). InsyaAllah, jika aku berjaya dalam biz nih, takkan ader buku kire2 nak balik KT. Biler terasa nak balik, packing barang, start kete, baca doa memulakan perjalanan dan gerak balik.


5. Duit lebih untuk education anak-anak - Kalo tak merancang dari awal, harus kene pinjam PTPTN biler nak masuk U. Tuh sebab aku dan suami dah rancang, pendidikan awal nih kene carik kindergarten yang berkualiti; dari segi sahsiah, jasmani dan rohani. Maka, kalo nak hantar ke sekolah yang bagus, ongkos of course laa kene lebih.

6. Bercuti - Frankly say, aku memang tak penah jejak keluar dari Semenanjung Malaysia nih.Pasport pon takde. So, aku plan untuk buat umrah jika biz nih berjalan lancar. Kalo boleh bawak mama dan abah, mak mertua dengan anak2 skali, all in. Amin.

So, aku dah plan untuk future aku dan family, now it is time to execute plan nih sebaik2 nyer. Jangan peduli segala cakap2 yang negatif sebab ia takde benefit pon pada kita. Biler kita yang nak cari rezeki yang halal, maka dengar laa cakap2 yang positif dan membina kita mentally dan physically

To all yang kat luar saner tuh, walaupon susah aku dah memulakan langkah pertama  Jika anda juga ingin memulakan langkah pertama untuk menceburi biz ini, let set appointment coz you need to listen before making that first step

Call or sms me at 016-7175464 or email me at teenangel1004@gmail.com

Premium Beautiful corset memang terBAEK!!!

Salam semua. Malam nih aku sempat2 kan jugak menaip satu entri mengenai PB dari kacamata aku. Nih kire self-testimony laa. Selepas sebulan lebih aku pakai PB setiap hari selama 8 jam, banyak perbezaan pada diri aku sendiri. Meh aku list out:

1. Badan terasa ringan - sebelum nih kalo nak pegi keje jer, kepala aku berat (malas laa tuh!). Sekarang, aku dah ader motivation untuk bangun pagi, nak pakai PB dan kelihatan cantik di mata suamiku.

2. Weak bladder beransur pulih - selepas kelahiran anak kedua, masalah asyik nak terkucil nih memang tak dapat nak ditahan2 lagi. Selalunya tak sempat nak ready, deras terus ke toilet. Kadang2 tuh sampai kene tukar pantyliner jer. Aku penah gak guna pad Poise tuh tapi macam takde effect pon. Masalah tetap berulang. Biler aku start sarung PB nih, first week dah terasa keberkesanannya. Takde dah aku buat marathon ke toilet. Biler nak terkucil pon aku masih boleh get ready amik aper yang patut; tisu dan pantyliner (just in case!).

3. Sakit belakang mula hilamg - Kalo sakit belakang mula terasa, aku dah nak period laa tuh. Esok2 nya memang aku period. Tapi biler sakit tuh, memang tak boleh nak bangun. Kadang2 kesian gak kat laki aku kene tolong urut bini dia yang tak berapa nak kecik nih. Tapi PB memang terbaik! Aku dah 2x period sejak pakai PB nih, sakit belakang nih langsung tak rase. Macam pelik kan? Tapi itulah yang aku alami..

4. Baju2 ku dah longgar - sebenarnya bukan baju tuh yang longgar, tapi badan nih yang dah menyusut. Patut laa mama aku cakap aku nih dah macam BAJU BERGERAK biler pakai baju raya tahun lepas. Paling best jeans aku yang saiz 17 tuh pon dah mcm tak lekat pada badan aku. Asyik nak melorot jer. Padahal aku beli jeans tuh bulan 12 tahun lepas. Kembang2 hidung biler tau saiz dah mengecil. Hehe...

5. Payudara makin cantik - Tak percaya? Orang yang dah pakai corset nih jer yang boleh feel dia punya perubahan. Ramai yang kata, "biler pakai corset memang laa nampak montok, tapi biler bukak corset menggeleber semula". Eh, ko tak pakai memang laa ko cakap negatif jer! Sorry, teremosi jap! Haha. Actually, PB brassiere memang cover keseluruhan payudara kita. Walaupon dia push-up, tapi tak menyakitkan si pemakai. Dulu, kalo pakai Triumph memang ter'angkat' laa, tapi duit pon ter'angkat' gak. Sekarang dengan PB jer, sure asset kite macam nasi ambeng RM4.50. Mantop!! Yang penting, suami pon notice, hari2 mau. Hehe...

6. Aku lebih BERDISIPLIN - Nih satu perubahan ketara dalam hidup aku. Bangun pagi, lepas mandi terus sarung PB. Balik keje, bukak PB terus rendam, after 15 min aku sidai dalam bilek tido jer. Malam sebelum tido, minum air 1.5 liter teh Herbalife dan masuk sauna. Sebulan lebih aku amalkan rutin nih, alhamdulillah berat badan aku dah turun 4kg. Dan sekarang makin menurun.

So, kepada anak dara or mak dara kat luar saner, PB nih satu investment yang sangat2 berbaloi. Dan kalo nak tau lebih lanjut, boleh laa kite sembang santai di 016-7175464 or email saya teenangel1004@gmail.com

Wassalam dan selamat malam.