Tuesday, June 28, 2011

I'm into the GALAXY...

Dulu seingatnya masa ada V dan Aizam, kitorg declare group kitorg as BB clan or BlackBerry clan, sbb senang nak mengumpat sesaper thru BBM (free lagik!).

Now, biler diorg dah resign, kitorg buat clan lain plak; Android clan. Sebabnya aku dah terjebak ikut si Ezan beli Samsung Galaxy Tab P1000 nih. Tak bleh tahan arr dengor dia gelak sesorg main Angry Birds!



Memang dah lama nak beli, tapi confuse nak beli GT or iPad or PB (PlayBook yer bkn Premium Beautiful, hehehe). Sampai laa dah kuar iPad2 pon aku tak sambar mana2 lagi.

Lagipun bila tgk leader2 aku spt CDM Hanis Haizi or DDM Nur Faziha masing2 surf iPad diorg lagi laa membara2 nak miliki one of this tablet. Salah satu sebab yang sgt ketara ialah benda alah nih ringan dan berfungsi spt normal laptop/netbook/notebook + handset (yg ada fungsi call laa kan). Memang kalo nak sponsor prospect boleh jer buat presentation dari tablet nih. Nak surf tenet pun mudah.

So, ahad lepas pon aku angkut anak2 aku pi hunting gadget nih. Mula2 pi Jusco Permas, byk kedai takde stok. Aik?! Ramai noo ke yg minat galaxy tab nih? Kena order laa bagai, next week dapat barang. Sori, cancel laa jawab nya.

Next, aku pi plak dekat Danga City Mall. First kedai aku masuk, Samsung Store laa. Tinggal 2 jer stok, tuh pon 16GB nya. Aku ingat nak sambar yg 32GB. Lps tuh kitorg pi survey kedai2 lain. Ada yg murah RM50 tp dapat set jer, freebies lain tarak. Overall sumer jual yang 16GB jer. Pastuh gatal2 plak masuk Apple store. Mana tau ada iPad2 leh aku sambar terus, tapi malangnya takde stok smpi raya. Hampeh! Last2, aku patah balik kat Samsung Store tuh dan tanyalaa apa yang aku nak tau; harga, warranty, freebies, accessories, etc. Dengan harga RM17++ aku dapat full set Galaxy tab, microSD 16GB, casing, gigi biru, screen protector dan keyboard cradle for GT (mudah sket nak taip masa nak update blog). Haha, puas hati den! Paling penting muat masuk Coach bag Hong Kong mali! Hahahaha....



So, kiranya yang wishlist raya aku satu dah tercapai eventhough aku bkn beli iPad2. Pas nih leh slash satu wish. Hehehe...

Senang nak capai target bila kita rajin buat biz nih. So, sesaper yang nak merasa pendapatan dan percutian hebat macam yang saya alami sekarang, sila contact saya sekarang di;

016-7175464 / 016-4125464

Little by little, insyaAllah....

Thursday, June 23, 2011

Wishlist Raya 2011

Sempena nak menyambut Ramadhan bulan hadapan, I dah siap wishlist raya. Almaklum laa kan, raya nih cuma sekali jer setahun. Nak molek dan cantik sket apa salah nyer. Kan?

Ok, here goes my wishlist:

1. Langsir baru (after 4 years hanging the same langsir)

2. Sofa baru (also dah 4 tahun, huhu!)

3. Rak TV baru (recycle from my abah's house)

4. Carpet (pun recycle gak)

5. Cat rumah (dari start pindah, tuh jelaa color yang maintain)

6. Baju kebaya (azam nak sarung kebaya tahun nih!)

7. iPad2 (err, boleh jer kan masuk wishlist nih?!)

8. i-So Melody Shake to Shape / i-So Power (nak ganti beskal tayar satu yang dah tanggal skru2 nyer dek kerja Aisy)

9. necklace, bracelet dan anklet untuk I dan my dotter (saja nak tambah koleksi)

Last but not least,

10. Katil baru (King size siap ader canopy tuh coz yang sedia ada dah season sgt, huhu)

But all these perlukan duit, koman2 pon nak RM20k. Mesti ada orang cakap, "Amboi, meriah raya tahun nih kan. Cukup ke duit nak beli semua?".  I tak kata I nak semua dalam one shot, but kalo I dapat achieve separuh pun dah OK kan? Dengan PB nih, nak kumpul RM20k tuh senang sangat. Betul ke senang??? Betul laa, dengan effort dan kesungguhan, confirm you boleh dapat punyer! First income dapat RM3000, muai laa raya kali nih. Tak nak ker?

Sebab 9/10 keuntungan adalah dari PERNIAGAAN. And I buat nih thru Internet jer. Cos it is global and I can reached potential customers from around the world. You can refer to this article taken from Irfan Khairi blog --> 9/10 rezeki dan perniagaan Internet

Kalau kita nak BERJAYA, kita ikut dan amik ilmu dari ORANG-ORANG yang BERJAYA. Sebab memang terbukti diorang dah dapat, cos diorang pun buat sama2 dengan biz partner. Takde istilah GOYANG KAKI, DUIT DATANG BERGOLEK2 , OK? In this biz, we do it with a team. Dengan ada nyer leader yang prihatin dan membantu, insyaAllah apa yang kita usahakan dan impikan akan tercapai.

Lagipun thru this biz, banyak benefit or I can say as "FOC" yang kita boleh capai; car fund, vacation 3* a year, watch, handbag, pen and even a millionaire! Boleh sangat2 nak dapat sebab bila you ada D.U.I.T, insyaAllah biz you akan berjalan lancar.

I have made my choice, and I'm glad with what I choose. I clearly foresee what will I become in the next 2 years with this biz. With the support and "izin" from my beloved husband, I know my effort and sacrifice will not fail me.


My aims in this biz

If you want to be part of my team, feel free to contact me ---> 0167175464

I have been to Hong Kong, and now I am targeting to visit Belgium/Holland or Umrah 2011 (both trips are Free Of Charge, ok). InsyaAllah.

p/s: I hanya buat perniagaan yang halal. I jual, I dapat. You jual, you dapat. This is a win-win biz.


 

Wednesday, June 22, 2011

Hong Kong : sneakpeek! (part 1)

Alhamdulillah, sudah 3 hari meninggalkan bumi Hong Kong dan bukan perasaan sedih tetapi berkobar2 untuk melebarkan sayap biz nih ke seluruh Malaysia. Mana tak seronok kan? Semua ditaja; transport, accomodation, makan, dan tiket Disneyland pun dapat. FREE lagi!

Untuk entri kali nih tak nak cerita banyak, just enjoy the pics!

























* taken from my BB, the quality is low. But more pics will be uploaded soon.

Wednesday, June 8, 2011

Another BEAUTIFUL transformation: Norhidayah Haron

Assalamualaikum,

This beautiful lady is one of my colleague in SDE. She's working with Documentation Team for various project and I can say that she's an Iron Lady (coz Doc Team need to be carried a lot of paper and those thick procedures for project purposes).

On the 11th March 2011, she emailed me and show her interest on Premium Beautiful (PB). We done some fitting in our surau and also let her feel the PB herself. And yes, she liked it so much and we had a deal.

This was her during the fitting session:

Most popular question, "Dayah, you pregnant lagi ke?"

Now, after 2 months consistently wearing PB;

Wallaaa... no bulging tummy, beautiful curve, and no more pregnant-looking lady. She's gorgeous!


So ladies, what are you waiting for? Call me, get your set now and just be BEAUTIFUL coz you are worth it!